Matmuffins fylt med spinat, valnøtter og blåmuggost

Matmuffins fylt med spinat, ost og valnøtter

Denne uken leverte jeg tre eksamener, og er dermed ferdig med halvparten av fagene mine for dette semesteret. Til uka starter nye fag, så denne helgen har jeg rett og slett prioritert å få ladet batteriene litt.

I går ettermiddag eksperimenterte jeg litt på kjøkkenet – og laget matmuffins etter oppskrift fra Tine (der finner du også flere forslag til fyll).

Jeg laget egentlig disse for å kunne ha dem med som lunsj på skolen utover uken, men det spørs nok om ikke jeg må lage en ny batch til det formålet… Halvparten er nemlig borte allerede, haha! Med andre ord ble de veldig gode, syns jeg – bare prøv selv!

 

Du trenger:

Til deigen:

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 ts bakepulver
  • 50 g smør
  • 2 dl lettmelk
  • 1 egg

Til fyllet:

  • 100 g spinat
  • ca. 10 valnøtter
  • 100 g Norzola-ost (i oppskriften står Normanna, men jeg fant ikke den i butikken)

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre til deigen (mel, havregryn, salt, bakepulver). Smelt smøret, og rør inn melk og egg. Bland smør-blandingen i det tørre, og la deigen hvile litt mens du lager fyllet.

Grovhakk spinaten og nøttene, og la det surre i en kjele med smør. Smuldre osten (over deigen), og hell resten av fyllet over når det er ferdig. Bland alt godt inn i deigen, og fordel i 6-8 store muffinsformer.

Stek muffinsene i ca. 15 minutter, på 200 grader.

Bon appétit!

Matmuffins fylt med spinat, valnøtter og blåmuggost