Kyllingsuppe

I dag vil jeg gjerne dele oppskriften på verdens beste kyllingsuppe med dere!

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

 • 1 rød paprika
 • 1 gul paprika
 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 røde chili
 • 1 terning hønsebuljong
 • 5 dl vann
 • En hel grillet kylling (eventuelt kyllingfileter, 3-4 stk?)
 • 1 boks Créme Fraîche
 • 1 boks mais
 • + olje/smør til steking
 • Salt og pepper

Begynn med å kutte opp både grønnsakene og kyllingen, slik at alt er klart. Jeg bruker alltid grillet kylling til denne suppen (da fjerner jeg bare skinn og ben, og river opp det fine kjøttet i passe store biter) – men man kan fint bruke kyllingfileter også (i så fall må de kuttes opp og stekes).

Fres grønnsakene raskt i smør eller olje i en stor gryte. Hell deretter i vannet med hønsebuljong, og ha oppi kyllingkjøttet. Bland alt godt og la suppen koke en stund. Mot slutten av koketiden har du i en boks med Créme Fraîche som røres godt inn – og helt til slutt putter du oppi en boks med mais. Smak til med salt og pepper.

Denne må prøves! Det blir masse mat, men det er perfekt å bruke en hel grillet kylling i oppskriften – og suppen passer jo godt å ta med som lunsj dagen etter også. Nam!