MAC blushes

Har du opplevd at blushen din (eller andre pudderprodukter) får en slik hard overflate – som gjør det praktisk talt umulig å få nok produkt på kosten? Det har jeg fått på alle mine siste blusher.

Melba (korallfargen) er den jeg bruker daglig, og den har vært så ekstrem at jeg tidligere har skrapet av det øverste laget med en kniv. Men når til og med den jeg har brukt minst, Well Dressed (den lyseste), begynte å danne et slikt lag – da måtte jeg undersøke dette nærmere.

Jeg er jo flink til å bruke rene og tørre koster – men jeg tenkte at det kanskje likevel kunne ha noe å gjøre med at blush-kosten min rett og slett blir litt fuktig etter å ha vært i kontakt med huden etter at jeg har brukt krem og/eller flytende foundation. Derfor syns jeg også det var rart at ikke dette har skjedd med verken solpudder, øyeskygger eller andre pudderprodukter for min del – disse er jo minst like mye i kontakt med huden som blushene er. I tillegg pleier jeg å påføre blush omtrent til slutt, slik at resten av sminken har fått tørke.

Så, nøyaktig hvorfor denne harde overflaten oppstår på noen produkter har jeg ikke kommet frem til – men det ser ut til at fuktighet fra sminke, ansiktet selv og andre hudpleieprodukter kan være grunnen. Og mens jeg gjorde litt research, fant jeg også en løsning! Det er jo kjedelig å skulle kaste et produkt som er langt fra oppbrukt, så jeg tok frem noe så enkelt som tape.

MAC blush

Jeg festet en liten tapebit over blushen og presset den godt fast med neglen slik at produktet festet seg på tapen, og tok den av. Det var veldig effektivt! Slik fortsatte jeg over hele det mørke området. Den vanlige fargen og den riktige «konsistensen» kom frem igjen, og jeg kan bruke sminken mye lenger.

Fremover skal jeg bli flinkere til å tørke av blushene mine med jevne mellomrom for å håpe at de ikke blir like ille igjen, men tape-løsningen var også rask og superlett dersom det skulle skje. Life hack, haha! Kan ikke forstå at jeg ikke har hørt om dette tidligere, for det er vel ikke bare meg som har hatt dette problemet?

MAC blushes